dua lipa – popüler sözlük
Dua lipa, Kosova kökenli pop tarzı müzik yapan ingiliz şarkıcı. Babası ingiltere'de eğitimini tatmamlayınca ailesi kosova'ya dönmeye karar veren dua lipa bir süre sonra iyi bir eğitim almak bahanesiyle ailesini ikna edip tekrar ingiltere'ye dönüş yapmıştır.

15 yaşında başlayan bu yolculuğu öncesinde ve sonradında youtube üzerinden çeşitli pop müzik sanatçılarının şarkılarını cover'layan dua lipa "lana del rey" tarafından kendisine verilen destek ile birlikte, 2015'ler de başlayan müzik yolculuğunda hızla yükselir.

14 ağustos 2018'de antalya'da verdiği konser ile adından övgüyle sözettiren dua lipa, yiyecek mönüleri ile ilgili yaptığı tercihlerle de adından sözettiren dua lipa 16milyonu aşan ınstagram takipçilerine dönük olarak paylaştığı fotoğrafları ile de gündeme geldi.

Anadili dışında beş dil bildiği ifade edilen dua lipa'ya dönük özellikle türkiye kökenli sosyal medya hesapları üzerinden yapılan yorumlarda ilgisi müzik olanlar ile siyasi iktidara yakın olan hesaplardan olumlu yorumlar yapılırken, iktidara muhalif bir eğilim taşıyan hesaplardan eleştiri ağırlıklı yorumlar gelmesi de ayrı bir olay oldu.

Dua lipa'nın müziğe olan katkısı ile ilgilenen birisi olarak söyleyebileceğim şey; dua lipa'nın pop müzik kariyerinin artarak devam edeceği yönündedir.

Dua lipa: https://youtu.be/-rey3m8SWQI