yeni zelanda’da iki camiye düzenlenen ırkçı terör saldırısı – popüler sözlük
15 mart 2019 tarihinde yeni zelanda'nın christchurch kentinde iki camiye düzenlenen ırkçı saldırı sonucu 49 insan hayatını kaybederken 50 kişi de yaralandı.

hangi ırk, din ve mezhebe bağlı olursa olsun şiddeti siyasi bir yöntem olarak seçenleri şiddetle kınıyor.  bu ve buna benzer saldırılarda yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı diliyor, yaralılara geçmiş olsun diyoruz.

 
yeni zelanda'da müslümanlara karşı yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor ve aşağıdaki mesajı paylaşıyorum.

yunanistan komünist partisi(kke), yeni zelanda'daki saldırı sebebiyle başsağlığı mesajı yayınladı.

"ülkedeki müslüman camilerinde yaşanan utanç verici suç sebebiyle yeni zelanda halkı ile derin dayanışma duygularımızı iletiyoruz. bu tür saldırılar ırçkçı-faşist ideolojinin ve nefretin ne kadar ileri idebileceğini gösteriyor. insanlar, bu tür trajedilerin tekrarını önlemek için halklar; onlarla (ırkçı faşizm) sonuna kadar savaşmalı."

kaynak: https://www.902.gr/eidisi/politiki/184604/anakoinosi-gia-apotropaio-egklima-sti-nea-zilandia?fbclid=IwAR0jJntRTjgjmBCc6YEKqiMxblQorPay_eJHWKmnoUbAQPOGcxiTlItgXyo

 
yeni zelanda'da yapılan ırkçı-faşist saldırıyı kınıyor, ve insanlığın geleceğini bir avuç ırkçı faşistin eline teslim etmeyeceğini düşünüyorum.

ingiliz halkından dayanışma çağrısı. https://www.facebook.com/amerikaninsesi/?__tn__=kC-R&eid=ARBIxeqP8OVqBgRQovdWBL52Kea6emOjU9CYhl1P80zjGYuT-gKCxlAkMzY3dRAqFEjTSmv6brSRoYbb&hc_ref=ARTzcgyXAtVdQ0kRk15B38N83HUuXJ40ZFzDN_QJCsc1TDbY43vqAOgZPTPNHj5j42w&fref=nf